معرفی سه مربای محبوب و طرز تهیه آنها

مربای توت فرنگی

مربا توت فرنگی یکی از انواع مرباهای پر طرفدار و بسیار خوشمزه در جهان است که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه یا عصرانه سرویس می شود.در ادامه ی معرفی سه مربای محبوب و طرز تهیه آنها همراهمان باشید. مربای توت فرنگی را می توانید به همراه خامه صبحانه ، کره یا انواع پنکیک های صبحانه سرو کنید.با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه مربا تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری مربا توت فرنگی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.با آموزش طرز تهیه مربا توت فرنگی در  شهدستان همراه باشید.

مواد موردنیاز

شکر ۵۰۰ گرم

توت فرنگی ۵۰۰ گرم

آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری

برای تهیه مربای توت فرنگی خانگی ابتدا برگ های اضافی توت فرنگی ها را جدا می کنیم آن هنگام آنها را تمیز می شوییم شرمناك پوشیده آبکشی می کنیم. توجه داشته باشید که باید همان لحظه توت فرنگی ها را با یک دستمال تمیز خشک کنیم چون اگر بگذاریم خودشان خشک شوند آب در آن ها نفوذ می کنید و طعم اصلی خود را از دست صهبا دهند.سپس توت فرنگی ها را در قابلمه ای می ریزیم به این صورت که یک لایه توت فرنگی می ریزیم و یک لایه شکر روی آن ها می ریزیم و در لایه آخر شکر می ریزیم متكبر قابلمه را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا توت فرنگی ها آب بیندازند.سپس قابلمه را از یخچال بیرون می آوریم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا بجوش بیاید.در تمام طول پروسه مربا درب قابلمه را به هیچ وجه نمی گذاریم. روی مربا کف هایی ایجاد می شود که با کف گیر آن ها را باده گیریم.

و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه وسعت جنبه محو كردن به جوش آمدن توت فرنگی قوام می گیرد و از روی حرارت قابلمه مربا را بر می داریم سپس آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا به خورد مربا برود و از شکرک زدن مربا جلوگیری کند.اگر بگذاریم مربا زیاد بجوشد و دیر از روی حرارت بر داریم باعث شکرک زدن مربا می شود. اذن می دهیم تا مربا کمی خنک شود و بعد در شیشه مورد نظر می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.در آخر این نکته نیز حائز اهمیت است که زود برداشتن مربا از روی حرارت به صورتی که توت فرنگی ها هنوز نپخته باشند و مربا به غلظت مطلوب نرسیده باشد نیز می تواند باعث کپک زدن مربا بشود.پس لطفا زبونی نکات دقت کنید تا مربای خوش طعم و مطلوبی داشته باشید.

 

 مربا آلبالو

مواد لازم برای درست کردن

آلبالوی نوبری  –  1 کیلو

شکر –  1 کیلو

وانیل شکری  –  1 قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای آلبالو

برای درست کردن مربای آلبالو باید ابتدا آلبالوها را تمیز کنید ، برگ و دم آن را بگیرید و بشویید و هجران غربت غیبت بعد مغز وسط لحظه را با دستگاه هسته گیر و یا با دست به طوری که آلبالو ها له نشوند در بیارید ، سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی بریزید و در لابه لای آن شکر را اضافه کنید و بگذارید در یخچال به مدت 7 تا 8 ساعت بماند.تا شکر به خورد آلبالو ها برود.بعد كهنه كردن سپری شدن زمان گفته شده آلبالو ها را از یخچال بیرون کنید سربه زیر روی حرارت ملایم قرار دهیدتا به جوش بیایند. در هنگام جوشیدن آلبالو ها کف هایی روی آنها مینشیند که باید با قاشق آنها را خارج کنید تا مربای شما شفاف و براق شود.همچنین مراقب باشید تا در رد جوشیدن شهد مربا سرازیز نشود و کاملا غلیظ شود.در مرحله آخر تیپا مربا، وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.اگر وانیل را زودتر اضافه کنید ممکن است بخاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی بگیرد و اگر هم بخواهید از شهد مربا شربت آلبالو تهیه کنید باید مقدار شکر استفاده شده را دو برابر کنید و موقعی که آلبالو ها پخت آن را از شهدش جدا کنید و اجازه دهید تا شهدش بجوشد و  غلظت کافی را بدست بیاورد.

 

قبل از اینکه مربا سرد شود بهترین کار در وهله ی اول این می باشد که کف روی آن را بردارید.

یکی از دلایلی که می تواند به تیره نشدن مربای آلبالو کمک کند این است که بهتر است آن را زیاد نجوشانیم.

در محاصره احاطه كردن امکان هنگام افشاندن مربا در ظروف از قاشق های چوبی تمیز استفاده کنید تا دلیلی برای زود کپک زدن مربا وجود نداشته باشد.

از ساعت ها قبل بهتر است که شکر را با تکه های میوه معجون کنید تا مربای شما کیفیت مطلوب تری را ظاهر کند.

 

مربای هویج

مربای هویج یکی از پر مصرف ترین و طرح ترین صبحانه های ایرانی است. امروزه با اینکه تقریبا از تمام میوه ها مربا تهیه می شود و تنوع مرباها خیلی بالا رفته است ولی مرباهایی مثل مربا هویج هنوز جایگاه ویژه و محبوب  را از دست نداده اند. در این آموزش کامل ترین دستور طرز تدارك مربا هویج را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید مقداری مربای هویج به رو آزمایشی تهیه کنید.

ابتدا پوست هویج ها را می گیریم و آنها را دردانه یک قابلمه مناسب رنده می کنیم. با توجه به سلیقه خود می توانید از رنده ریز یا درشت برای رنده کردن هویج ها استفاده نمایید. پس از اینکه هویج ها را رنده کردیم ، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.اجازه می دهیم رنگ هویج های رنده شده کمی تحول کند و بافت شان کمی نرم شود ، سپس در ادامه شکر را به همراه ۲ لیوان آب ، گلاب ، زعفران ، آبلیمو و هل به قابلمه زایده می کنیم آزمایش پذیر مواد را مخلوط می کنیم تا شکر کاملا در آب حل شود.و باقی مواد غصه با هویج هان رنده شده کاملا مخلوط شوند. یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم مربا با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. حدودا ۲ تا ۳ ساعت زمان نیاز است تا اینكه مربای هویج ما آماده شود.

علت شکرک زدن

مهم ترین دلیل شکرک زدن مربای هویج این است که كم خودنمایی كردن حد بجوشد و مدید تاخیر و زود از روی حرارت برداشته شود. ادله دیگری علاوه براین هستند که باعث تولید شکرک در مربا شوند ، یکی دیگر از این دلایل این است که شکر مربا کم باشد.برای رفع شکرک موجود در مربا ، آن را در یک قابلمه مناسب می ریزیم ، سپس مقداری آب جوش و آبلیمو به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا چند قُل بزند سپس از روی حرارت بر می داریم و اجازه کمی دهیم تا در دمای محیط خنک شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *