خواص شگفت انگیز عسل خام!

 میزان مواد مغذی در عسل خام جالب توجه می باشد. عسل خام حاوی 22 مورد از اسیدهای آمینه، 27 ماده معدنی و 5000 آنزیم است. مواد معدنی شامل آهن، روی، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم و سلنیوم هستند. ویتامین های موجود در عسل عبارتند از ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک و نیاسین. علاوه بر این ، مواد غذایی طبی موجود در عسل باعث خنثی شدن فعالیت های رادیکال های آزاد که یکی از عوامل اصلی ایجاد سرطان ها می باشند می شوند.برخی از مزایا در تمام عسل های طبیعی وجود دارد و برخی بسته به شهد عسل متفاوت می باشد .( ادامه مطلب )

ما به عنوان زنبوردار و تولید کننده عسل ، با توجه به خواص متفاوت عسل خام و عسل تصفیه شده و برای رضایت خاطر افراد با سلایق مختلف ، امکان انتخاب و خرید هر دو نوع عسل را در صفحه خرید عسل ، فراهم کرده ایم . ولی توصیه ما به شما خرید عسل خام بدلیل حفظ تمام خواص عسل می باشد .

تفاوت عسل خام آویشن و عسل تصفیه شده آویشن (فیلتر شده) چیست ؟

عسل خام در معرض گرما قرار نگرفته است بنابراین همه مواد مغذی آنها مانند دیاستازها ، املاح ، ویتامینها ، آنزیمهای موجود در آنها و …حفظ شده اند. عسل خام شیرین کننده ای خالص و طبیعی، بدون فیلتر و پاستوریزه نشده است که از شهد گل ها توسط زنبورهای کارگر ساخته می شود . همان عسل برداشت شده از کندو می باشد که موم های درشت و ناخالصی موجود در آن گرفته شده است.

معمولا بدلیل اینکه عسل آویشن رس می کند (شکرک می زند) و بخاطر باور اشتباه مردم که عسل شکرک زده را نامرغوب می دانند بسیاری از زنبوردارها ، شرکت ها و تولید کنندگان عسل ترجیح می دهند عسل های زود رس را بصورت خام عرضه نکنند و عسل را فیلتر کرده و حرارت دهند (تصفیه کنند) تا مشتری پسندتر شود. عسل باید حدود 65 درجه سانتی گراد حرارت ببیند تا به هیچ عنوان رس نکند (شکرک نزند) و این خود عامل مهمی برای کاهش کیفیت عسل خواهد بود چون عسل در دمای بالای 40 درجه بخش قابل توجهی از مواد مغذی ،دیاستازها و خواص خود را از دست می دهد. به همین خاطر ما به عنوان زنبوردار توصیه می کنیم که عسل را بصورت خام تهیه فرمایید . عسل خام بسته به شرایط مختلف بعد از چند روز یا چند سال رس خواهد کرد (شکرک می زند) . ما هر دو نوع عسل خام و تصفیه شده را در اینجا عرضه کرده ایم . انتخاب با شماست . توصیه ما به شما قطعا عسل خام خواهد بود تا از خواص دارویی و مفید عسل آویشن بهرمند شوید .

عسل آویشن عسلی با درجه رس کردن متوسط است که به آرامی از پایین ظرف شروع به رس کردن خواهد کرد . قسمت رس کرده عسل حالت کره حیوانی دارد یعنی دانه ای را زیر زبان خود موقع مصرف احساس نمی کنید. اگر بدنبال عسلی هستید که به هیچ عنوان شکرک نزند (رس نبندد) عسل تصفیه شده آویشن را سفارش دهید .

مطالعه مقاله راهکار خارج کردن عسل خام از حالت رس کرده (به زودی)


مهمترین خواص عسل آویشن :

مهمترین خواص عسل آویشن کاهش عفونت های دستگاه تنفسی و بیماری های گلو و ریه ، درمان سرفه و گلودرد ناشی از سرماخوردگی،کاهش درد های قاعدگی، اثر گذاری بعنوان آنتی بیوتیک طبیعی،خلط آور بودن،ضد سرع و تشنج،افزایش انرژی و بهبود سردرد و میگرن بدلیل گرم بودن این عسل بیان شده است.


خواص عسل آویشن : 

1. رفع بیماری های ریوی و تنفسی

اگر سرما خوردید و سرفه می کنید و گلودرد دارید از عسل آویشن برای درمان خود استفاده کنید. عسل آویشن حتی کمک به رفع تنگی نفس و آسم می کند و خلط آور خوبی برای درمان بیماری های عفونی ریه است.

2. رفع درد ناشی از قاعدگی

با مصرف عسل آویشن تا حد زیادی می توانید بر دردهای شکمی ناشی از قاعدگی غلبه کنید.

3. آرامش اعصاب

عسل آویشن باعث آرامش اعصابتان شده و مقوی مغز و اعصاب و رفع کننده سردرد و میگرن است.

4. ضد دردهای مفصلی

درد های مفصلی و شکمی و روده خود را با مصرف عسل آویشن رفع کنید.

5. ضد سرع و تشنج

عسل آویشن یکی از عسل هایی است که مناسب افراد دیابتی می باشد و برخلاف سایر عسل ها از قند کمتری برخوردار است. ضد سرع و تشنج بودن از دیگر ویژگی های عسل آویشن می باشد.

6. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

عسل آویشن سرشار از ویتامین A، B و E است و با قدرت ضد میکروبی بالا غنی ترین عسل از نظر خاصیت آنتی اکسیدانی است. محتویات عسل آویشن قدرت دفاعی بدن را افزایش می دهد. خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ بودن، عسل آویشن را به دارویی عالی برای بهبود زخم ها تبدیل کرده است و حتی سوختگی ها را بهبود می بخشد.

7. انرژی زا

عسل آویشن میتواند برای افرادی که در طول روز کار زیادی دارند و نیاز به انرژی بالایی دارند، تامین کننده انرژی خوبی باشد. این عسل دارای طبع گرم بوده و مناسب سرد مزاجان نیز می باشد.


طریقه مصرف

دو تا سه قاشق عسل آویشن را همراه با آب ولرم مخلوط می کنیم (آبی که دست شما را نمی سوزاند) و سپس به آن آب یک لیمو ترش تازه را اضافه می کنیم (ترجیحا لیموی تازه). این نوشیدنی علاوه بر اینکه خاصیت ضد سرطانی دارد، ضد عفونی کننده می باشد و از میزان بالایی ویتامین C برخوردار است. همچنین به طور شگفت انگیزی برای تمییز کردن کبد هم مفید است ، همچنین لیموی تازه خواص ضد افسردگی و آرامش بخشی را دارا می باشد . دقت نمایید این ترکیب باید صبح زود و ناشتا میل شود.
به طور کلی افرادی که مصرف عسل آویشن را در برنامه‌ غذایی خود بگنجانند، می‌توانند از خواص درمانی و شفابخش آن بهره ببرند.


معرفی گیاه آویشن

آویشن گیاهی علفی با ساقه های کرکدار سفید یکی از عضوهای خانواده معطر نعناست. اعضای دیگر این خانواده شامل نعناع، مریم گلی، پونه کوهی و لاوندر می باشد. آویشن درختچه ای کوتاه و پر شاخه است که برگ های بسیار نازک به رنگ سبز تیره ای دارد.
آویشن در هوای گرم و آفتابی و خاک زهکشی شده بهترین رشد را خواهد داشت. معمولا در بهار کاشته می شود و پس از آن به عنوان یک گیاه همیشگی رشد می کند. تکثیر آویشن می تواند از طریق بذر، قلمه و یا قسمت هایی از گیاه همراه با ریشه صورت گیرد.
آویشن به خوبی در برابر خشکی مقاوم است و توان دوام در برابر سرمای زیاد را هم دارد به همین دلیل در ارتفاعات و مناطق کوهستانی هم یافت می شود. آویشن دارای دو نوع گل صورتی و سفید است. گیاه آویشن انواع مختلفی دارد از جمله آویشن کوهی ، آویشن شیرازی و آویشن وحشی  که البته طعم و مزه آن در مناطق مختلف متفاوت است. آویشن دارای خواص فراوانی است به همین دلیل در داروهای گیاهی جایگاه ویژه ای دارد. عموماً گیاه آویشن از قسمت های سر شاخه و برگ خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد. همچین عرق آویشن برای مصارف دارویی در بازار موجود می باشد.
گیاه آویشن بسیار مورد توجه زنبور عسل می باشد. عسل آویشن کیفیت عالی و عطر بسیار مطبوعی دارد. میزان تولید عسل در هر هکتار گیاه آویشن بیشتر از 500کیلوگرم است.


محل رویش

کشور های مناطق مدیترانه ای و نیمه گرم و معتدل آسیا و اروپا برای رشد گیاه آویشن مناسب هستند. آویشن در همه مناطق ایران یافت می شود. این گیاه پراکندگی وسیعی در ارتفاعات البرز، سبلان گچسر، دره لار، دشت های اطراف تهران، آذربایجان و تبریز دارد.
اواخر خرداد و اوایل تیر زمان گل دهی آویشن است. پس از گل دهی آویشن تا اواخر مرداد ماه برداشت عسل آویشن ادامه دارد. رنگ گرده های گیاه آویشن سفید و میزان گرده و شهد خیلی خوبی دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *